Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Hildegardsalon - musik, ord og oplysning

SEP
17

Hildegardsalon - musik, ord og oplysning


Dato Torsdag d. 17. september 2020, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Sted Trekroner Kirke, Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Medvirkende
Jytte Abildstrøm, Poul Høxbro og Kirsten Kjærulff
Pris
Gratis entré

Foredrag ved Kirsten Kjærulff med Hildegards musik spillet af Poul Høxbro på kopi af middelalderens instrumenter. Jytte Abildstrøm er Hildegards stemme, som vil svøbe profetens ord i kærlighedens røde fløjl og gyldne silke.

Hildegard af Bingen var én af middelalderens helt store kvindelige profetiske stemmer. I sine visioner hører hun Gud sige: Jeg, den guddommelige værens ildfyldte liv, flammer i markernes skønhed, jeg lyser i vandene og brænder i sol, måne og stjerner. Med hver luftning vækker jeg alt til liv…

For Hildegard er alt i verden gennemlyst af Guds nærvær – alt er helligt: Universet, naturen, menneskekroppen, lægekunsten, og ikke mindst musikken. Den åbner Himlen og løfter mennesket op til dans med englene.

Hildegard levede i højmiddelalderen (1098-1179), men hendes verdensopfattelse og menneskesyn er i dag mere aktuelt end nogensinde. I sine visioner bliver hun advaret om de miljøkatastrofer, som i dag truer med at udslette menneskeheden og hele vores klode – miljøkatastrofer, som er forårsaget af vores grådighed og egoisme.

Men i dansen med englene, Guds sendebud, får vi styrke til at kæmpe mod vores egoisme og alle destruktive kræfter, så vi til sidst kan nå vort livs mål: Genforeningen med Ham, der har skabt os og alt det skønne, sande og gode i verden.

Gratis entré.