Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneeftermiddag

JAN
15

Sogneeftermiddag


Onsdag d. 15. januar 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Himmelev sogn
Louis Hansen

Gustav Wied kunne den 6. marts 2019 have fejret sin 161 års fødselsdag, hvis han havde levet så længe. Desværre gik han bort allerede den 24. oktober 1914, men hans værker er stadig lige så friske, som da de blev skrevet. Den røde tråd i forfatterskabet er nemlig bekæmpelse af hykleriet, og derfor kan vi fortsat opleve, at han taler til os. Mange af Wieds personer er nogle snurrige typer; andre lever mildt sagt anderledes, end man bør.

Selv var Gustav Wied et sympatisk menneske, en kærlig og omsorgsfuld familiefader med en stor venne- og omgangskreds, og han levede ganske anderledes roligt og regelmæssigt end mange af de personer, han præsenterer for os.

Inspiration til sine figurer fik han fra forskellige bo- og opholdssteder i diverse udlande, på Lolland, i Jylland, på Møn og på Sjælland. Gustav Wieds navn er særlig knyttet til Roskilde, idet han med sin familie boede her fra 1897 til sin død, og han blev stedt til hvile på byens smukke Gråbrødre Kirkegård. Årene i Roskilde blev meget produktive. Her skrev han blandt andet sine 5 romaner, hovedparten af mange skuespil og såkaldte satyrspil, der repræsenterer en helt ny genre i dansk litteratur.