Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Orgelkoncert: Max Regers 150 års førselsdagsfejring

JUN
03

Orgelkoncert: Max Regers 150 års førselsdagsfejring


Dato Lørdag d. 3. juni 2023, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Sted Trekroner Kirke, Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Medvirkende
Organist Erik Hildebrandt-Nielsen
Pris
Gratis
Orgelkoncert: Max Regers 150 års førselsdagsfejring

I 2023 ville den store tyske komponist Max Reger være fyldt 150 år. Det markeres og fejres i det meste af verden, og i Trekroner Kirke vil vi ikke stå tilbage og fejrer ham med en orgelkoncert på Trekroner Kirkes skønne orgel.

Reger forbindes oftest med senromantisk tysk orgelmusik. Imidlertid udgør orgelmusikken kun en lille del af hans samlede produktion, der også omfatter orkester-, kammer- og klavermusik, lieder m.m.m.  Denne koncert kan således kun give et lille blik ind i Regers musikalske univers, men forhåbentlig nok til at give tilhøreren lyst til at stifte nærmere bekendtskab med komponistens farverige produktion.

Værkerne ved denne koncert er hentet fra forskellige perioder i Regers liv, og tonesproget er da også forskelligt. Man diskuterer fra tid til anden, om Reger var inspireret af sin egen tid og den romantiske tradition, eller om forbilledet var den gamle mester: Johann Sebastian Bach?  

Hvad angår orgelmusikken er tonesproget og klangidealet utvetydigt romantisk. Reger udnyttede til det yderste det symfoniske orgels muligheder.  

Men hvad det formmæssige og stilistiske angår, er meget af musikken helt i tråd med traditionen fra den berømte Thomas-kantor.  Streng polyfoni og titler som Præludium og Fuga, Passacaglia, talrige koralbearbejdelser m.m. vidner herom.

Erik Hildebrandt-Nielsen er organist ved Hørsholm Kirke.

Han tog kirkemusikalsk diplomeksamen i 1988 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som elev af bl.a. Inge Bønnerup, Eileen Vandermark og Vera Østergaard.

Senere har han taget mesterkurser hos Michael Radulescu og Olivier Latry. Desuden privatundervisning hos komponisten Leif Kayser, hvis musik Erik Hildebrandt-Nielsen gennem årene har været en flittig formidler af.

Blandt mange udenlandsrejser som organist og korleder kan nævnes flere koncertturneer til Letland med orgelkoncerter i Riga Dom.