Velkommen tilbage: nu åbner vi kirkerne igen! Læs mere om, hvordan vi gør det, her.

Velkommen tilbage: nu åbner vi kirkerne igen! Læs mere om, hvordan vi gør det, her.


# Nyheder
Udgivet af Marianne Juel Maagaard, tirsdag d. 19. maj 2020, kl. 16:52

Vi har ventet længe, men nu er det sikkert og vist: Danmarks kirker må åbne igen! Vi GLÆDER os til at se jer!

Men hvordan kommer det så til at foregå i Himmelev og Trekroner - og er det sikkert?

For at tage det sidste først: Ja, det er sikkert at komme i kirke. Vi har taget alle forholdsregler, for at du kan føle dig tryg - også selvom du er ældre eller i risikogruppen. Noget kan føles lidt uvant, og ikke alt er, som det plejer. Men vi lover, at vi har lagt os i selen for at det (stadig) er en dejlig oplevelse at komme i kirke. 

Vi holder gudstjeneste første gang Kristi Himmelfarts dag kl. 10:00 i Himmelev Kirke og kl. 12:00 i Trekroner Kirke. Herefter vil der være gudstjenester hver søndag samme tid og sted ind til sommerferien - altså kl. 10:00 i Himmelev og kl. 12:00 i Trekroner.  

Gudstjenesterne er lidt kortere end vanligt, fordi vi ikke har nadver. Men der er stadig salmesang, ord til trøst og opmuntring og tanker om levet liv i troens lys.

Der må være 27 gæster i Himmelev Kirke og 83 i Trekroner Kirke (personalet tæller ikke med). Der er derfor bedst chance for at få plads i Trekroner Kirke.

Vi har lavet to små videoer, hvor vi fortæller, hvordan det kommer til at foregå, når vi skal til gudstjeneste. Klik her for Himmelev Kirke og klik her for Trekroner Kirke.

Eller du kan læse mere om, hvordan det kommer til at foregå, her:

Man starter med afspritte sine hænder ved indgangen. Dernæst finder man en plads på en kirkebænk - vi fylder kirken op fra alterenden først. Man må kun sætte sig der, hvor der allerede ligger en salmebog.

I Himmelev Kirke skal man sidde i højre side, hvis man kommer alene og i venstre side, hvis man kommer som par eller familie. I Trekroner Kirke skal man sidde på højre side af bænken, hvis man kommer alene, på venstre side, hvis man kommer som par. Det lyder måske lidt bøvlet, men det er tydeligt markeret med salmebøger på bænkene.

Vi synger fire salmer, og derfor er alle placeret mindst to meter fra nærmeste sidemand. Til gengæld holder vi til at starte med ikke nadver, da det giver for meget trængsel.

Efter gudstjenesten er der kirkekaffe. Det er i den nærmeste fremtid en lille flaske vand og en individuelt indpakket småkage, som man tager på vej ud af kirken. Uden for kirken må man samles - men naturligvis kun i små grupper på under 10 personer og med afstand til hinanden.  

Vel mødt i Himmelev Kirke og Trekroner Kirke!